Македонски клуб
„Илинден“

Здружение на Македонци што живеат во Германија.

или
 • Поважни органи
 • Телефони
 • Релевантни институции
 • Закони
 • Паркови
 • Локалитети
 • Туризам
 • Музеи
 • Социјални дружби
 • Пикници
 • Собири во Германија
 • Собири во Македонија

Придружи ни се уште денес!

Доколку си заинтересиран да дознаеш повеќе за нашето друштво како и за активностите кои ги организираме, контактирај не.

buildings-1836478_1920

.

Статут

Целта на статутот се реализира преку промовирање на спортски настани и достигнувања, како и одржување на културни настани, за одржување на културното наследство на Република Македонија.

Мисија

Одржување на културното наследство на Република Македонија.

Одговорност

Здружението ги собира потребните средства преку придонеси и евентуално донации од нејзините членови. Здружението e непрофитно и во смисла на делот „Даночни привилегии“ на даночната регулатива.

Кратка историја

за нашето здружение

Здружението е институција на Македонци кои живеат во Република Германија.

Седиштето на здружението кое е формирано во 1979 година е во градот Лаацен, Хановер.

Помогнете ни да ја задржиме традицијата

Нашата непрофитабилна организација постои благодарение на донации. Вашата финансиска помош ќе ни овозможи да продолжиме со негување на нашата Македонска традиција.

Close Search Window