“Фолклорната традиција го носи во себе идентитетот на нашиот човек. Во фолклорот живеат нашите предци, кои тврдоглаво и гордо го зачувале низ вековите во различни премрежиња од македонската историја, за денес преку него да го следиме времето што одамна поминало, но оставило белег исткаен во фолклорот и пренесуван од колено на колено.“
Стевче Ангелкоски
Тренер
Македонскиот клуб Илинден одржува часови секоја сабота во 10:30 часот, во просториите на клубот. Зачленете се во фолклорното друштво на тел. 0159-05326047

Comments are closed.

Close Search Window